Обещанията са, за да се спазват. Покрай Нова година мнозина използват

...
Обещанията са, за да се спазват. Покрай Нова година мнозина използват
Коментари Харесай

Удобството на ръката ни: Как смарт часовниците променят здравословните ни навици

Обещанията са, с цел да се съблюдават. Покрай Нова година мнозина употребяват момента, с цел да си слагат нови цели и най-често измежду тях е възстановяване на персоналното здраве. Това пък е обвързвано с построяването и поддържането на потребни привички. Ако би трябвало да сме почтени, това е мъчно и постоянно хората се нуждаят от асистент, изключително първоначално, когато към момента намират какво тъкмо работи добре за тях.

 Huawei

Най-добре е това да бъде персонален помощник, който знае по какъв начин да борави с наличната информация. Само че не всеки може да си разреши подобен помощник. Или пък може? Смарт часовниците към този момент са налични на най-различни цени и в действителност могат да влязат в ролята точно на подобен помощник и да оказват помощ на своя притежател да реализира задачите си. Мащабно изследване на Ipsos по поръчка на ревизира настройките и мнението на потребителите в няколко страни – България, Турция, Румъния, Италия, Испания, Полша, Германия и Англия. От него ясно се вижда, че смарт часовниците фактически оказват помощ за подобряването на общото здраве и създаване на здравословни привички. Не вярвате? Нека да забележим детайлностите.

С мисъл за здравето

Преди да забележим по какъв начин тъкмо смарт часовниците оказват помощ, би трябвало да разберем от какво имат потребност хората. Проучването открива, че ползата на потребителите към устройствата за здраве и благоденствие пораства, а с това и желанието на хората да подобрят общото си качество на живот. Анализът е изработен през септември т.г., като са интервюирани 8000 души – по 1000 от всяка страна, на възраст сред 18 и 64 година

Почти всички интервюирани желаят да създадат промени в метода си на живот, които да подобрят здравето им. Българите са измежду хората, които желаят да създадат най-вече промени - 85% от нашенци имат интерес към физическото и психическото си положение. Едва 53% от българите обаче са удовлетворени от физическата и 58% - от психическата си кондиция.

 ИНТЕРЕС КЪМ ЗДРАВЕТО/ БЛАГОПОЛУЧИЕТО Huawei  

Освен това 87% от българите споделят, че имат най-малко един признак, който е обвързван с утежняване на физическото или психическото им здраве. Средно хората споделят, че имат 5.3 признака. Най-често това са проблеми със съня, следвани от нездравословно хранене, понижена сила, влошени двигателни качества. 30% имат проблеми с контролиране на тежестта, а 28% - с почивката.

15 най-изпитвани признака

 15 НАЙ-ИЗПИТВАНИ СИМПТОМА Huawei  

И последователно идваме към корена на казуса. 80% от българите са наясно, че има връзка сред метода им на живот и здравето им. Това обаче надалеч не значи, че хората вършат нужните промени. Едва 37% споделят, че имат някаква физическа интензивност всеки ден, а 33% спортуват постоянно. Трима от петима споделят, че се грижат за себе си най-много посредством блян да ядат добре, да пият вода, да поддържат обществени контакти и да се стремят да са спокойни.

Кои са най-важните промени в метода на живот

 ХАРАКТЕРИСТИКИТЕ НА НАЧИН НА ЖИВОТ ОТНАСЯЩ съдебна експертиза ЗА МЕН Huawei  

Същевременно 94% от българите желаят да подобрят най-малко един здравен аспект на живота си, а приблизително – по 4.5 промени. Това ни подрежда на трето място измежду интервюираните страни. Най-много желаят да понижат напрежението – 52%, а 45% - да контролират тежестта и да подобрят типа си. Двама от петима желаят да се хранят по-добре и да упражняват постоянно.

Нуждата от помощ

Обикновено във филмите, когато някой от героите си сложи новогодишно заричане да отслабне, да тренира и да се храни по-добре, се появява и гръмък треньор/асистент, който „ стимулира “ героя, постоянно с изменчив триумф. Ключът към триумфа в действителност не е атрактивно изглеждащият треньор, а постоянството. То се гради най-много като виждаме резултатите. И както гласи остарялата максима – дребните елементи вършат най-голямата разлика.

 Huawei

И тук един смарт часовник ще ни помогне и то доста. 88% от българите също споделят, че мониторингът на здравните индикатори е от изгода за положителното здраве. Трима от четирима споделят, че е значимо да се наблюдават тези данни. За 61% най-важно е кръвното налягане, следвано от сърдечния темп, кръвната захар, качеството на съня и др. 

Кои здравни индикатори е значимо да се наблюдават

 ТЕГЛО: ИНДЕКС НА ТЕЛЕСНА МАСА Huawei  

И по този начин, смарт часовникът е идеално средство за следене на множеството от тези индикатори. При това ще събира много информация, която може да се обобщава и проучва. Същевременно изследването открива, че хората не знаят по какъв начин да разчитат индикаторите и кои стойности са хубави и кои – не. Но и тук още веднъж имаме ролята на смарт часовниците и техните прилежащи приложения. Те могат да правят тези разбори и да демонстрират дали индикаторите са положителни или е нужно да се подобрят.

 Huawei

Моделите на Huawei да вземем за пример разполагат и с още повече благоприятни условия. Чрез тях те могат да са и персонални фитнес треньори, като оказват помощ на потребителя да усъвършенства резултатите в тренировките си, да усъвършенства времето за възобновяване и така нататък Дават даже и препоръки по какъв начин да подобрим качеството на съня си, които са персонализирани съгласно резултатите от устройството.

И нещо в персонален проект. Един от най-големите тласъци е, когато човек види точно тези дребни първи усъвършенствания в резултатите си. Когато към момента не усещаме мечтаното усъвършенстване, само че сме на прав път. Моментът, когато видим, че вършим повече крачки без да се уморяваме толкоз. Или тичаме малко по-бързо. По-лесно следим калориите си денем и виждаме първата наклонност на гладко понижаване на тежестта в графиката. Да, това са моментите, в които виждаме, че напъните стартират да дават резултат. Именно тогава идва същинската мотивация и стартира построяването на навика. Защото не желаеме да прекъснем поредицата от сполучливи дни, последователно започваме да усещаме резултатите и да ги виждаме в огледалото.

 Huawei

Всичко това става незабелязано и проучването го демонстрира. Притежателите на смарт телефони демонстрират по-добри знания както за здравните индикатори, по този начин и по-стриктно ги наблюдават. Затова смарт часовниците са съвършен коледен подарък тази година. Моделите на Huawei да вземем за пример освен ще наподобяват добре и са моден аксесоар, само че и ще оказват помощ в всекидневието, като с лекост ще се впишат в ролята на помощник, който да ни помогне да реализираме новогодишното си заричане и да подобрим здравето си, а с това и целия си живот.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР